torstai 7. lokakuuta 2010

Vicky vierailulla

Hugon ipanan Vickyn perhe lähti karistamaan syksyn sateet harteiltaan etelän lämpöön, joten Vicky tuli eilen meille lauman jatkoksi. Vicky hyväksyttiin laumaan heti kun Doris oli saanut oman aikansa pullistella, ja kertoa olevansa pomo talossa. Heti ihmisten jälkeen. Vauhtia tällä neljän koiran seurueella onkin riittänyt päätä huimaavan paljon siitä lähtien.

Hetken jo mietin korjaanko viimeisetkin esineet olohuoneesta pois, kun kaikki neljä rallatti eilen koko aamupäivän ympäri kämppää. Pian kuitenkin joukon pienimmäinen, eli Deli väsyi, ja kun Deli nukahti, rauhottui muukin porukka hetkeksi. Paitsi Vicky. Neidillä taisi uusi paikka nostattaa vähän kierroksia, ja tietysti kotonaan ainoana koirana talossa olleena oli lauman säännöt uusi asia Vickylle. Tuntui olevan vähän hukassa. Vaan mikäpä siihen paremmin auttaisi kuin laumassa eläminen. Hyvin nopeasti varsinkin Doris ojentaa, jos neiti yrittää tehdä omia ratkaisujaan esimerkiksi ruokakuppien tai petipaikkojen suhteen.

Illalla lähdettiin sitten vesikoiralenkille koko kööri. Paikalle saapui myös perrot Rudi ja Torsti, lagotto Kalle, portugeesi Rodi sekä barbet Linus. Meidän kööri mukaan laskettuna siis yhteensä kahdeksan vesiäistä. Ja mukavasti neljä eri rotua edustettuna. Delin lisäksi Linus on niin pieni, että tämä kaksikko sai alkuun tutustua muihin ja kävellä pienen pätkän, kunnes pääsivät autoihin lepäilemään, ja isompien kanssa jatkettiin metsään.
Mukava lenkki oli vaikka pimeä pääsikin jo yllättämään. Nyt on aika siirtää lenkit viikonlopulle, jotta päästään valoisaan aikaan liikkeelle. Seuraavan kerran marraskuussa siis.

Tänään aloitin aamun ottamalla Nuudelin kanssa paniikkitreenit taas ennen lauantain kisaa. Toivottavasti menee hyvin! Ja meneehän se, niin kauan kuin muistan ajatella mitä teen ja mitä jätän tekemättä. Minusta se on kiinni, koira osaa kyllä. On varsinainen haaste treenata Nuudelia, joka reagoi omiin pieniinkin kropan liikkeisiin tai äänenpainon muutoksiin. Mutta hyvä kouluhan se on pohjalle muita koiria varten, sitä ei käy kiistäminen.
Samalla reissulla oli mukana myös Vicky, jonka kanssa treenattiin vähän näyttelykäytöstä. Tarkoituksena olisi kenties startata Vickyn kanssa näyttelyyn vielä tämän vuoden puolella, joten tässä minulla on loistava mahdollisuus rakentaa meiän yhteistyötä.

Treenien jälkeen lähdettiin metsälenkille kolmen isomman kanssa. Deli sai tyytyä ulkoiluun ja leikkiin takapihalla. Vielä ei tirppanaa rasiteta turhan paljon. Lenkillä puidun pellon yli kävellessämme ja auringon paistaessa harmittelin kun ei sattunut kameraa mukaan. Niinpä palasin vielä läheiselle pellolle, myös Deli ja kamera mukanani, ja nappasin pari kuvaa leikkisästä nelikosta. Tässä tuoreet kuvat.


Vieraileva tähti Vicky tarkkana


Vauhdin huumassa Vicky ja Doris


sekä Deli ja Hugo


Välillä kaikki keskittyivät yhdessä koossa etsimään pellosta myyriä tai mitä lie


Ja tietenkin Delin piti tehdä perinteiset Hugon korvassa roikkumiset

Loppuun vielä perinteiset poseeraukset isommista


Doris - thö uljas


Hugo - aina valmis poseeraamaan


Ja tyttärensä Vicky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti