perjantai 7. lokakuuta 2011

Pikku Dee sairastaa

Tänään olikin sitten vähän ikävämpi aamu :(

Keskiviikko iltana Deli oksensi. Siinä vaiheessa en vielä asiaa sen enempää ihmetellyt, kyllähän koirat välillä oksentelee varsinkin jos on paljon ruohoa syöty. Yöllä kuitenkin heräsin pariin otteeseen Delin oksenteluun. Edelleen oksennus näytti ihan "normilta" ylöstulleelta tavaralta. Seurasin kuitenkin hetken tilannetta, mutta Deli jatkoi uniaan, joten niin tein minäkin.
Eilen tyttö ei halunnut enää edes ulos lähteä, vaan se piti käytännössä kantaa sinne ja kun kävelin korttelin ympäri, Deli lähinnä maarusti miun perässä hissukseen. Kun alkoi tarpeilleen oli tavara lähinnä ruskeaa vettä. Ajattelin, että nyt on saanut jonkun vatsapöpön. Koko eilinen meni sillä nukkuessa, eikä suostunut syömään. Vettä se onneksi vähän joi ihan itse.

Tänään aamulla tyttö vaikutti jo himpun pirteämmältä, kun avasin ulko-oven se tuli sen enempiä pyytelemättä pihalle. Hetken kerkesin jo iloita, kunnes se alkoi taas tarpeilleen ja takapuolesta suihkusi lähinnä verta! Siihen loppui ilo ja ei muuta kun eläinlääkärille.

Mietin matkalla, että onko se saanut ruoasta jotain, mutta Hugo ja Doris ovat syöneet täysin samaa ruokaa ja niillä on vatsat täysin kunnossa. Sitten mietin jotain tarttuvaa tautia lenkeiltä tms..., mutta edelleen Hugo ja Doris ovat täysin kunnossa. Viimeinen mikä tuli mieleen oli, että Deli on syönyt jonkun kepin palan, naulan tms. mitä ikinä on suuhunsa löytänyt. Delillähän on paha tapa syödä vähän kaikkea. Ja vaikka kuinka yritän rakennukseltakin korjata jo ihmistenkin turvallisuutta ajatellen maasta kaiken ylimääräisen, niin onhan se tosiasia ettei sieltä hiekasta välttämättä kaikkea aina näe.

Aika kauhun sekaiset tunteet oli eläinlääkärille ajaessa, kun mietin jos suolistossa on jotain poikittain... Lääkäri tunnusteli Delin läpikotaisin, eikä se reagoinut mitenkään. Antoi tosi nätisti paikallaan tarkastella ikeniä ja mahaa. Ei kuulemma jännittänyt vatsaakaan ollenkaan, joten sai hyvin tutkittua. Sitten verikokeet ja röntgeniin. Verikokeista selvisi sen verran, että sisäistä vuotoa tuskin on ja viittasivat suolistotulehdukseen. Luojan kiitos röntgenissä mahassa ei näkynyt mitään mikä olisi voinut repiä suolistoa tms. Ja Deli vielä käyttäytyi niin mahtavasti, että röntgenkuvat saatiin kaikki otettua ilman minkäänlaista rauhoitusta. Laitoin tytön tarvittavaan asentoon, jäin itse pitämään ja siinähän se pötkötteli ihan kiltisti. Ihanainen Delitys :) Kyllä sai kehuja ja rapsuja lääkäriltä ja hoitajalta. Lopulta voimakkaaseen tulehdukseen viittasi röntgenkin.

Ei ole hyvä juttu sekään, mutta helpotus se silti oli. Nyt Deli saa vatsaa rauhoittavaa lääkettä sekä antibioottia ja yritetään aloittaa ruokintaa pienillä annoksilla kaurapuuroa ja raejuustoa. Parissa päivässä pitäisi olon alkaa helpottamaan. Toivotaan vain, että ruoka pysyisi sisällä...

Liekö saanut jonkun bakteerin sitten ruoasta jota se jemmaa raksalla. Tosin niidenkin osalta myös Hugo ja Doris on päässyt osingoille... Deli on osoittautunut varsinaiseksi jyväjemmariksi! Se painelee välillä tontilta metsään ja käy kaivamassa siellä piilojaan ja kohta tulee possun sorkka tms. rusto suussaan takaisin. Mukavan kypsenneenä tietenkin. En ole koskaan nähnyt, että milloin se on sinne ruokaa vienyt, mutta nyt olen jo muutamaan otteeseen nähnyt sitä sieltä jemmasta haettavan. Toisaalta, Deli kyllä laittaa suuhunsa melkein mitä vain, että aika vaikea mennä arvailemaan mistä on pöpön saanut.

Hugo on ihan ihmeissään kun jokapäiväinen painikaveri ei roikukaan korvassa, saatika huomaa sitä ollenkaan. Niinpä Hugo ja Doris laittoivat keskenään painiksi aamullakin. Nyt otetaan viikonloppu ihan rauhallisesti ja yritetään parannella Delin vatsaa. Sunnuntaina sitten Hugo ja Doris lähtee luonnetestattaviksi.

1 kommentti:

  1. Heissan!

    Mulla pennut pitivät ihan saman tyyppisen mahataudin kuin Delillä kuvailit. Tosin verta ei kummankaan päästä tai toisesta tullut. Kummasti ne antibiootit ja nesteytys vaan auttavat. Toivottavasti teillä menee jo parempaan suuntaan.

    minnav & karvakorvat

    VastaaPoista