sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Sadepäivien hiljaiseloa

Syksy ja sateet ovat todella saapuneet. Jos laskee pari viikkoa taaksepäin, ei sateettomia päiviä löydy edes yhden käden sormille. Mitään ei oikein tapahdu... Onneksi viime päivinä sade on kuitenkin ollut normaalia kaatosateisiin verrattuna, ja metsään ollaan suunnistettu säästä huolimatta. Jopa hieno-helma-Doris rakastaa metsässä samoilua sateesta huolimatta ;D

Viikko sitten aloitin kokeilun siirtää karvanaamat yhdelle aterialle päivässä. Tähän asti ovat syöneet kaksi kertaa päivässä. Etunsa molemmissa. Yhtä ateriaa lähdin kokeilemaan, koska se helpottaa kummasti päivinä, jolloin on iltamenoja/treenejä, ja tietysti matkoilla. Toisaalta Hugo on myös alkanut "valikoida" ruokaansa, eli kasvislihamössö ei uppoa ihan niin helpolla kuin vaikka broilerin siivet. Kyllä se syö, mutta silloin tällöin kokeilee, että tulisiko jotain muuta. Ja yleensä mössöstä jää pieni osa kuppiin.
Yksi ruokailu päivässä sopiikin mm. nirsoille koirille kahta paremmin (jos on kyse perusterveestä koirasta). Silloin nälkä on kovempi, ja tarjottu ruoka uppoaa luultavasti tehokkaammin. Oli koira nirso tai ei, niin toisena etuna ruoan parempi sulavuus. Vatsa on täysin tyhjä vuorokauden jälkeen, joten se on saanut rauhoittua, ja koiran syödessä yhden ateriansa ruoan ravinteet sulaa ja tulee käytetyksi vielä tehokkaammin.
En kuitenkaan usko, että kahta ja yhtä ruokailua päivässä vertaillessa jompi kumpi olisi yleisesti se parempi vaihtoehto. Kummassakin on etunsa. Suurempi merkitys lienee yksilöillä, toisille koirille sopii toinen, toisille toinen. Meillä ei toistaiseksi ole ollut minkäänlaisia haittavaikutuksia nähtävissä. Mahat ovat pysyneet normaali kunnossa, ja Hugo ja Doris ovat olleet ehkä jopa hiukan energisempiä (kyllä, se on mahdollista :D) päivän mittaan, kun koko annos on tullut aamulla. Ihan odotetusti on mennyt. Pienestä pitäen barfia syöneenä H:n ja D:n vatsat eivät ole herkkiä, enkä uskonutkaan tämän aiheuttavan mitään ongelmia.

Aika on vierähtänyt nopeasti, ja enää viikko perheemme uuden tulokkaan saapumiseen. Pantoja, petejä ynnä muita kyllä kämpästä löytyy jo ennestään, mutta pitihän se muutama uusi lelu käydä ipanalle ostamassa =) Eihän meillä ole mitään ehjiä leluja, tai sitten ne on jättikokoisia. Harvemmin tulee enää vanhemmille rämäpäille ostettua, kun kaikki hajoaa päivässä. Pikkuisen lelut ovatkin pysyneet visusti piilossa Hugolta ja Dorikselta.
Houkutus oli kuitenkin kaupassa suuri, ja lähtihän sieltä yksi iso Kong Wubba mukaan Hugolle ja Doriksellekin. Se onkin ollut kovassa huudossa siitä lähtien! Toissapäivänä imuroin, ja sen vuoksi keräsin kaikki lelut ja luut lelukoriin tieltä. Kun olin lopettanut, ja istuin illalla sohvalla Hugo meni lelukorille. Huvittuneena seurasin miten se kärsivällisesti nosteli ja siirteli leluja ja luita yksi kerrallaan vähän sivumpaan, kunnes projektin tarkoitus selvisi: Uusi Kongi oli joutunut korin pohjimmaiseksi, ja sitähän se sieltä kaivoi. Sen saatuaan työnsi lelukoria päällään sivumpaan, ja alkoi riehua yksikseen Konginsa kanssa! Niin Hugomaista, niin Hugomaista...:DD

Dorista ei ole viime aikoina sisällä suuremmin huomioitu, johtuen siitä murkkuiän kukkoilusta. Ei mitään jääkautta tietenkään, mutta ei suurempaa huomiotakaan. Saanut kukkoilla ihan itsekseen. Tämä on tuottanut tulosta, sillä neiti on selvästi ihmeissään siitä ettei kukaan katso sitä "irvistelyä". Hyvin nopeasti on alkanut tavat muistua mieleen, ja käytös on jopa mielistelevää. Ja kyllä se on nyt kehuja ja rapsutuksia saanutkin, kun on totellut ja käyttäytynyt.
Eilen otin sen jopa sohvalle viereen nukkumaan (meillä ei siis koirat sohvalle pääse kuin aniharvoin), kun siinä itse olin. Ja Doris osasi kyllä ottaa kaiken irti hetkestä! Punki itsensä sohvan selkänojan ja miun väliin, kävi sinne selälleen ja örisi tyytyväisenä :D Vaikka Kalle tuli jossain vaiheessa kotia, ei neiti edes päätään nostanut, kun ovi kävi, ja vahtihaukutkin unohtui tyystin. Doriksella oli parempaa tekemistä ;)

Nyt odotetaan sitten ensi viikkoa, ja varsinkin perjantaita, jolloin otan suunnan kohti Zürichiä ja pääsen näkemään uuden tulokkaamme =)


Hugo huomaa harjan, jolla aioin harjata Dorikselta vähät pitkät karvat, jotka sillä tällä hetkellä on...


...ja oli toista mieltä harjan käytöstä :D


Pose nalle tekee näin, kun näkee kameran


Karvakorva Doris aamuisella metsälenkillä


Ja molemmat valmiina vaikka uudelle lenkille heti perään ;D


Ja tässä ensimmäistä kertaa esittelyssä tuleva vahvistuksemme Darcy de l'ile Romande kotipihallaan Sveitsissä 8 viikon ikäisenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti