keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kolmen kopla

Viikonlopun saldona pennun hakureissu Sveitsiin ja tokostartti Hugon kanssa.

Aloitetaan reissusta. Matkat meni oikein hyvin molempiin suuntiin, unohdin jopa jännittää koneessa yksin ensi kertaa lentäessäni. Oli kai pentu niin vahvasti ajatuksissa ;) Perillä vastaanotto oli erittäin sydämellinen! Oli hienoa huomata, että aikaa siinä viettäessämme tulimme loistavasti toimeen kasvattajan kanssa ja ajatusmaailmamme ovat kovin samankaltaiset. Varsinkin koirien suhteen.
Vietin aikaa siellä yhdeksän pennun ja neljän aikuisen seassa eli hulinaa riitti! Siinä sai seurata vähän pidemmän aikaa myös muiden sisarusten edesottamuksia ja luonteita. Se mitä pennulta toivoin on liene pikku ipanasta ollut hyvin huomattavissa, sillä narttuja seuratessani luulen, että oma valintani olisi osunut samaan pentuun. Toki sitä on vähän jäävi tässä vaiheessa sanomaan, kun on siihen niin rakastunut ;D mutta kyllä se sieltä joukosta omaan silmään pisti heti alkumetreillä.

Lauantaina aamulla koitti sitten lähdön aika. Kasvattaja jäi kyynel silmässään vilkuttamaan, kun kurvasimme Delin kanssa pihasta pois. - Niin, esitelläänpä ipana tässä välissä, eli Darcy de l'ile Romande, kotoisammin Deli - otti varsin hienosti uudet haasteet vastaan, eikä lentokoneessa inahtanutkaan. Automatka Helsingistä kotia meni myös rauhallisesti. Lauantaina oltiin myöhään illalla kotona, ja Deli astui ensimmäistä kertaa uuteen kotiinsa.

Hugo ja Doris olisi tottakai tehnyt lähempää tuttavuutta heti samantien, vaan Deli oli toista mieltä. Se kävi kurkkimassa kämpän läpi, ja istahti keskellä olohuoneen lattiaa, jolloin Hugo ja Doris tuli sen luokse ja alkoivat tunkea kuonojaan lähemmäs. Deli haukahti tosi napakasti, melkeinpä ärähti, ja Doris hyppäsi puolisen metriä taaksepäin. Ei tainnut odottaa moista temperamenttia pikku möykyltä :D Sitten katsoi kysyvästi minuun "mamma, mikä toi on?!?". Kuitenkin jo puolen tunnin päästä kaikki olivat kavereita keskenään, ja leikit saattoivat alkaa.

Nukkumaan mennessä Deli alkoi komentaa napakalla haukulla, kun huomasi ettei pääse makuuhuoneeseen, johon me menimme. Yllättävän kauan se jaksoi pitää ääntä. Jossain vaiheessa tietysti väsähti, mutta aamuyöstä huuto alkoi uudestaan. Tätä kesti kuitenkin onneksi vain kaksi yötä, ja nyt käydään jo illalla kiltisti nukkumaan portin taakse Hugon ja Doriksen kanssa. Ovat huvittava näky aamulla; kaikki kolme samassa kasassa sikeitä vetämässä.

Leikit ovat todella rajuja jo, varsinkin Delillä ja Doriksella! Hugo leikkii välillä Delin kanssa, ja Delillä on myös aivan oma leikkinsä, jossa se ottaa vauhtia ja yrittää hypätä Hugon selkään :D Hugo antaa herrasmiesmäiseen tyyliinsä ipanan pitää hauskaa kaikessa rauhassa. Ainoastaan jos se on nukkumassa, ja Deli menee härnäämään kuuluu murinaa, joka saa Delin jättämään Hugon rauhaan.
Doriksen kanssa leikitäänkin sitten koko ajan, välillä Hugo näyttää kovin ulkopuoliselta makoillessaan kaikessa rauhassa itsekseen ja seuraillessaan naisien leikkejä. Tosin eilisen rallin aikaan Hugo näytti lähinnä siltä, että sen mielestä naiset ovat sekopäisintä porukkaa maan päällä :D Doris ja Deli juoksevat kämppää ympäri reikä päässä, ja kolinaa kuuluu! Tulinkin siihen tulokseen, että Doris taitaa olla edelleen ihan samalla tasolla Delin kanssa vaikka olevinaan aikuinen jo onkin... Se myös pesee ja kirputtaa Deliä aina silloin tällöin, taisi adoptoida sen itselleen.

Kaiken kaikkiaan alkutaival on sujunut todella hyvin. Deli on niin rohkea pentu, että otin sen jo eilen ja toissapäivänä myös autoon mukaan. Tyttö suhtautui autokyytiin aivan kuten isommatkin matkalaiset, eli kävi kaikessa rauhassa nukkumaan. Suuressa takakontissa on Delille vielä oma pieni kevythäkki, johon se voi halutessaan mennä. Ja siellä tyttö nukkuikin. Kävimme myös naapurin kultsua ja flättiä tapaamassa. Deli kävi rohkeasti moikkaamassa molemmat, ja kävi sitten keskelle keittiön lattiaa nukkumaan. Ipanalla ei siis ainakaan hermoissa ole vikaa :D

Reissun jälkeen sunnuntaina starttasimme Hugon kanssa tokokisoissa ALO-luokassa. Kisat meni oikein nappiin! Olin itse vastaavana koetoimitsijana, joten unohdin siinä tekemisen tohinassa kai jänniittää, kun mokailut jäivät suuremmilta osin kehänauhojen ulkopuolelle. Hugo teki loistavasti hommia, ja suoritti useamman liikkeen kympin arvoisesti. Liikkeestä maahanmeno nollautui ikävästi, minun omasta mokastani tietenkin. Mutta onneksi kokonaissuoritus oli sen verran priimaa, että 1-tulos saatiin plakkariin pisteillä 171/200.
Varmaan yritetään tämän vuoden puolella lähteä koularia hakemaan alokkaasta, koska vaikka nyt on oikeus siirtyä avoimeen, ei sen liikkeitä olla juurikaan hiottu. Eli ensimmäinen avo-luokan startti jäänee ensi vuodelle johonkin.

Viikonloppu meni siis aivan nappiin tällä kertaa, ja viikkokin on alkanut leppoisissa merkeissä. Eilen käytiin treenikentällä, ja molemmat isommat apinat oli mukana. Doris teki tokoa ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen, tai jotain... Olin ihan varma, että lähtöruudussa ollaan, mutta tyttö yllätti minut positiivisesti! Otettiin paikkamakuuta, liikkeestä jättöjä ja luoksetuloa vähän, ja yllättävän hyvin meni. Doris on ehkä jopa tietyllä tapaa kuuliaisempi kuin Hugo, kun sen jättää johkin, se pysyy siinä vaikka maailman tappiin. Mutta siinä on myös pientä epävarmuutta, sillä välillä käskyn saadessaankin se tuntuu miettivän saako tästä aivan varmasti lähteä, ja toiminta on tietyin osin siksi hidasta. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen sen tekemiseen, sillä palkkalelulla repimällä sain sen siihen moodin, että häntä heilui tokokentällä! Ja sitä ei Doriksesta ole kovin helppo ulos saada. Toko ei missään nimessä ole Dorikselle se ykkönen, eikä edes kakkonen. Sen vuoksi en Doriksen kanssa tokoa teekkään kuin aniharvoin. Ei kaikista tarvitse tulla tokokoiria, Doris rakastaa aivan muita töitä ;)

Hugo itseasiassa yllätti myös, sillä meiän hieanohelema jätkä ei paljoa märällä maalla istumisesta perusta. Vettä tuli, kun Huge pääsi kentälle, ja siitä huolimatta takapuoli meni maahan. Njoo, ei se ehkä ihan niin sikanopeaa ollut kuin normaalisti mutta teki kuitenkin! En viittinyt sitten kiusata lasta enempää, vaan muutamien hyvin menneiden seuraamisien ja perusasento -harjoitusten jälkeen vein jätkän autoon. Rajansa kaikella (lue: ohjaajaa vitutti seisoa reenikentällä kledjut märkinä).

Enemmän kuvia uudesta tulokkaasta tulossa piakkoin! Tässä kuitenkin näin alkuun: Deli ja Doris

6 kommenttia:

 1. On se söpö:) Onnea uudelle tulokkaalle !

  VastaaPoista
 2. Titta & Riia & Ronja16. syyskuuta 2010 klo 10.55

  Voi ihana, onnea tuhannesti uudesta laumanvahvistuksesta!

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Se tosiaan on aika söpö... ...ja villi kun mikä! Hih hih, sain mitä tilasin!

  Titta, tottakai voit lisätä meiät linkkilistaan! ;)

  VastaaPoista
 4. Tosi söpö ja ihana! Onnea vauvasta!

  VastaaPoista
 5. Siinähän nuo nököttävät kuin olisivat aina olleet yhdessä! Söpö vauveliini :)
  Terkuin Tuija & Inca

  VastaaPoista
 6. Ihana makkara!!! :D

  Hini

  VastaaPoista