tiistai 21. syyskuuta 2010

Balls on fire

Hurjastelu jatkuu blogin otsikon muuttumisesta huolimatta. Tällä kertaa tulilinjalla Hugon pallit! Nimittäin eilen raksalla Hugon ja Delin yhteinen leikki päättyi vinkaisuun, jonka johdosta aloin tarkastella hieman oudosti liikkuvaa Hugoa. Sieltä se syy äkkiä selvisi; Delin hampaat olivat osuneet suoraan Hugon palleihin! Raukalla repsotti toisesta pallista kunnon palkeen kieli. Soitin tietysti heti päivystävälle eläinlääkärille, mutta hän ei nähnyt tarvetta tulla heti näytille, koska huolimatta reiästä pallissa se ei vuotanut erityisen paljon. Niinpä kiikutin Nugen kotia, ja suihkutin vedellä sekä putsasin haavan, ja laitoin kaulurin kaulaan. Hugo nukkui yön yli muista turrikoista erillään työhuoneessa, ja aamulla suunnistimme eläinlääkärille.

Lekuri määräsi pojalle antibioottikuurin, ja saatiin myös salvaa palleihin. Myös kauluria täytyy Hugon harmiksi pitää niin kauan kunnes iho on mennyt umpeen. Hugo oli taas urhea ja antoi lääkärin tutkia kiltisti, vaikka tärräsi pöydällä minkä kerkesi. Lekuri sanoikin, että tällaiset haavat noin herkällä alueella voivat olla todella kipeitä. Monet urokset eivät kuulemma välttämättä suostu edes kävelemään. Luojan kiitos Hugo liikkuu kyllä hyvin, eikä haava sinänsä näytä sitä haittaavan. Ainoa mikä selvästi ärsyttää on kauluri =P Tosin onneksi sitäkään Hugo ei yritä pois saada. Kipulääkettä en erikseen ole antanut, joskin myös sitä varuilta on. Häntä kuitenkin heiluu ja ruoka ja herkut maistuu sekä liikkuminen on täysin normaalia (kaulurin seiniin törmäilyä lukuunottamatta), joten kipuja Hugolla tuskin on. Nyt vain huuhtelua, salvaa ja antibioottia kunnes palli paranee.

Lokakuun tokokoettakaan ei tarvitse käydä perumaan, jos haava normaalisti paranee, sillä lääkekuurin varoaika on vain seitsemän päivää. Treeni täytyy nyt kyllä ainakin viikoksi jättää ettei se vaan aukea uudestaan. Nugella kuitenkin vauhtia on, ja pysähdyksisssä ynnä muissa voisi hyvin kuvitella haavan helposti avautuvan, jos kontaktia maahan sattuisi. Niinpä Nuge-nalle saa vapaata ja hali-hoitoa ;D

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen veijaripentu teillä! Hugo-parka, kaikkea sitä joutuu kokemaan. Liisa eilen kertoi, ettei ollut ensimmäinen kerta, kun Hugon sukukalleudet joutuvat koetukselle.

    Pikaista paranemista toivottelevat Tuija & Inca

    VastaaPoista
  2. Joo, tuolla tirppanalla kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää... Onneksi Hugo on sen verran rento kaveri ettei paljon ressaa :D
    Haava on lähtenyt tosi hyvin paranemaan, joten luulen että muutaman päivän päästä Hugo voi palata taas normaali elämään muiden joukkoon =)

    VastaaPoista