keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Pennelit neljän viikon iässä

Niin on ipanoiden ja sivussa muun elämän kanssa kiirettä pitänyt, että meinasi unohtua tämä postaaminen lupauksista huolimatta kokonaan. Eilen jo yritin, mutta palvelussa oli joku pugi kuvien kanssa enkä saanut kuvia ladattua blogiin. Otetaanpa nyt siis uusi yritys.

Eilen on siis saavutettu huimat neljä viikkoa ikää pentulaatikossa. Viikko sitten on aloitettu kiinteän ruoan syönti ja tällä hetkellä sitä uppoaa jo kolmena kertana päivässä. Pennelit ovat päässeet maistelemaan broilerin, naudan ja sian jauhelihaa sekä nappulaa, jota saavat mukaan uusiin koteihinsa. Lisäksi olen poikennut käytännöistä isojen koirien kanssa ja ruokamössöön on lisätty myös laktoositonta piimää. Varsin hyvällä ruokahalulla on uponnut, joskin raaka liha on selvästi suosikki ja se häviää käden käänteessä.
Minulta kysyttiin tässä eräs päivä, että oliko vaikeaa totuttaa pennut kiinteään ruokaan. Todellisuudessa vein niille lihalautasen, kastoin sormen pään siellä ja sitä käytin jokaisen pennelin kuonon edessä. Ei tarvinnut kahta sekuntia pidempään kenenkään miettiä mitä sille tehdään :D Joten, ei ollut vaikeaa, ei todellakaan. Kyllä lihansyönti oli ohjelmoitu jossain ihan muualla :D

Viimisen viikon aikana pennelit ovat asustaneet paljon pentuaitauksessa olohuoneessa pentuhuoneen sijaan. Siellä ne ovat aina kun olemme kotona; kuuluu telkkarin, keittiön ynnä muita elämän ääniä. Ja on isot koirat seurana. Varsinkin Deli on varsin innokas leikittämään penneleitä. Silloin tällöin ne ovatkin päässeet yksitellen Delin kanssa tuttavuutta tekemään. Olen varsin yllättynyt, että Deli thö Rämäpää osaa niin hienosti ja hellästi niiden kanssa leikkiä. Ja pennelit nauttii silmin nähden ;) Tänään taidan kääräistä pois ne vähät matot, jotka meillä on ja viedä pesulaan odottamaan aikaa pentujen jälkeen. Saavat pennelit siihen asti viilettää vapaana kämpässä isojen koirien kanssa.

Ulkoilu on myös aloitettu. Maanantaina oli niin hieno ilma, että pennelit vietti monta tuntia pihalla. Toki välissä syötiin ja nukuttiin, mutta mikäs sitä on raikkaassa lämpimässä ilmassa sikeitä vedellessä. Unien jälkeen aukesi portin ovet ja katras pääsi juoksemaan koko pihan mitalla isojen koirien kanssa. Varsin uteliaita ja itsenäisen oloisia ovat kakarat. Ei paljon itkua tule, vaikka mamma häviäisi minne. Päinvastoin, tilaisuus käytetään hyväksi ja lähdetään tutkimusretkelle, mielellään aidan toiselle puolen. Tässä vaiheessa, kun vajaan kahden kilon painoiset ipanat mahtuu vielä aidan silmistä läpi 8)

Ja tässä tulee vihdoin kysytyt yksilökuvat neljän viikon iän kunniaksi:

u. Alfa-Antonin
paino 1890 g

u. Amos-Agathon
paino 2024 g

n. Amélie-May
paino 1636 g

n. Alyssia-Aimée
paino 1560 g

n. Aya-Adeline
paino 1524 g

n. Aliénor-Amour
paino 1832 g

n. Aurélie-Rosee
paino 1624 g

Kyllä alkaa pentuhuoneessa olla jo sellaista säpinää ja sotkua, että töitä saa tehdä perässä pysyäkseen :D Nassikat painivat keskenään minkä kerkeävät ja kenties sieltä on jokunen pesun kestävä "noutajakin" tulossa; pentuhuoneessa olevat tarpeeksi köykäiset esineet kuten pienen pieni pyyhe joutuu poikkeuksetta jonkun suuhun ja ympäri huonetta kuljetettavaksi ;) Tänään aamulla näin myös ensimmäiset vetoleikit, kun pari ipanaa taisteli kyseisestä pyyhkeestä. Myös tapporavistukset onnistuvat varsin mallikkaasti.

Tässä tulee vielä hitusen lisää kuvasatoa kakaroiden edesottamuksista...

Ruskeat sisarukset liikenteessä...

Tuleva jälkikoira ;)

Seisova maitobaari

Sammakko-asento opittu jo pienenä

Painia, painia...

Hugo esittää ettei tykkää pennuista, mutta totuus taitaa olla toisenlainen...:D

Loistava tähystyspaikka

"Jaahas, mikäs paparazzi se siellä hiipii?"

"Mamma, anna mie suputan siulle yhen jutun..."

"Trait rait rallallaa..."

On tässä välissä keretty käydä myös muiden kanssa hitusen reenaamassa, Hugon kanssa tokokokeissa ja Vickyä käytetty Joensuun näytelmissä.

Delille vedin yksi päivä kesän ensimmäisen verijäljen, jonka likka jäljesti hitaasti, mutta varmasti. Pituutta jäljellä oli noin 100 metriä. Kaadolla otettiin aarre-sorkka suuhun, eikä muuta palkkaa taas tarvittukaan. Sorkka tuli kantaen autolle asti, jossa vielä hetki seisottiin ja pullisteltiin aarre suussa :D Pätevä likka!

Hugon kanssa startattiin tokossa avoin, ei niin loistavin tuloksin. Helatorstaina kesän ensimmäinen hellepäivä yllätti koepäivänä ja se näkyi monen koirakon tekemisessä. Meillä oli toiminta jälleen kiinni siitä samasta kuin aina ennenkin; minun jännityksestä. Hugon reagoi vahvasti miun jännitykseen ja vire laskee. Osa liikkeistä, kuten seuraaminen ja liikkeestä seisominen meni ihan nappiin ja erityisen ylpeä olen noudon kasista, kun sen kanssa on niin kovin painittu. Parin liikkeen nollaus aiheutti kuitenkin lopputulokseksi AVO3:sen.
Samainen toistui helatorstain jälkeisenä sunnuntaina, jolloin jälleen osa liikkeistä varsin nappiin, mutta jälleen samat liikkeet nollille - liikkeestä maahanmeno(!), joka on meillä aiemmin ollut se vahva - ja kaukot. Tuloksena jälleen AVO3. Mutta hyvää teki kyllä startata yli vuoden kisatauon jälkeen. Ehkä nyt on koiran treenaamisen ohella alettava treenata myös omaa "kisakuntoa".

Joensuun näyttelyssä pyörähdettiin Vickyn kanssa viime sunnuntaina. Tuloksena AVO-ERI. Ihan jees meni kehässä ja tyttö esiintyi hyvin. Kehän ulkopuolella olisi voinut olla asiat paremminkin. Otin nimittäin aamun harmauden vuoksi aurinkorasvan sijasta sateenvarjon mukaan ja lopputuloksena parin tunnin auringossa oleilun jälkeen palasin kotiin niska ja rinnus pahasti palaneena. Ei paljoa illalla naurattanut, kun nousi rakkulat ja nukkuminen oli varsin vaikeaa. Ei tarvinnut paitaa päälle laittaa ja rasvaa on kulunut eräskin purtilo parin päivän aikaan. Ehkäpä lisään vakiokalustoon lompakon, puhelimen ja avaimien vierelle aurinkorasvan...

2 kommenttia:

  1. Jo oli aika :D On näitä vauvakuvia nimittäin odotettu! Vallan ihanaa porukkaa sulla siellä :)

    VastaaPoista
  2. Onhan ne kieltämättä aika rakastettavia otuksia ;) Itku varmasti tulee, kun lähtevät...

    VastaaPoista