torstai 8. heinäkuuta 2010

Tokokoe tuotti päänvaivaa

Tänään oltiin tokokokeessa, jossa olin töissä ja otin samalla osaa Hugon kanssa. Vaan ei tullut toivottavaa tulosta =( Juuri kun treeneissä alkoi sujua sulavasti, ja pariin päänvaivaa tuottaneeseen ongelmaan löytyi hyvin yksinkertainen ratkaisu.

Hugo ei oikein tahtonut toimia liikkeistä jätöissä, ja sitä on pohdittu, että mikä vikana. Aina ollaan jotenkin päädytty kokeilemaan jotain pientä apua; käsi näyttää pienen avun, minä käännän päätä käskyssä vähän tms. Mikään ei oikein ole ottanut toimiakseen. Pari päivää ennen koetta tein liikkeestä jätön niin, että pidin pään koko ajan eteenpäin, enkä antanut mitään apua, vain käskyn maahan. Ja kuinkas kävi?! Hugo toimi kuin unelma! Tätä sitten kokeilemaan liikkeestä seisomiseen, ja otettiinpa seuraamistakin pää eteenpäin jäykkänä koko ajan. Olikin vähän vaikeaa, kun itsellä on selkeästi tullut huono tapa kääntää päätä sinne koiraan päin. Ja tällä opilla Hugo toimii. Se ei siis kerta kaikkiaan ilmeisesti kestä minkäänlaista painetta minun suunnalta. No, näinhän sen tokossa kuuluisikin olla ettei pää ohjaajalla pyöri kuin pöllöllä, joten hyvä näin =) Mutta on se vain uskomatonta miten pienestä se voi olla kiinni, ja miten idiootilta tuntuu kun ei tätä ole aikaisemmin itse tajunnut...

Mutta mutta siis... Tänään koepaikalle porotti aurinko suoraan, ja lämpöä mittarissa se +30. Lisäksi ukkonen painoi päälle, ja ilma oli vähintäänkin uuvuttava. Jo luoksepäästävyyden ja paikkamakuun aikana tuli ongelmia: Hugo ei kerta kaikkiaan halunnut istua! Ei tullut perusasentoon, eikä istunut edes "istu" -käskyllä. Niinpä jäin suosiolla paikkamakuusta pois, kun en saanut alkuasetteluakaan oikein.
Tässä vaiheessa päätin vielä mennä muut liikkeet, mutta ongelma ei "ylläri ylläri" poistunut. Seuraamisista ei pisteitä paljoa herunut, vaikkka itse seuraaminen oli tuomarin mielestä hyvää. Hugo vain ei tehnyt yhtään perusasentoa pysähdyksisssä, edes käskystä. Mietimme hetken, ja päädyimme siihen, että se ei istu, koska pallit luultavammin paistuu tulisessa hiekassa. Mitään muuta järkevää selitystä ei kai ole. Varsinkin kun Hugo normaalisti jopa ennakoi perusasentoja. Niinpä päätin keskeyttää meiän suorituksen, ja tuomarikin oli sitä mieltä että se on hyvä päätös tällaisessa tilanteessa.

Mitäpä sitä suotta olisi mennyt liikkeitä huonosti tekemään, kun jokainen liike alkaa ja päättyy siihen perusasentoon, jota sieltä ei tullut. Kehästä lähtiessä Hugo painuikin suoraan varjoon, ja läsähti maahan makaamaan. Olisi pitänyt tajuta olla ottamatta osaa ollenkaan moisessa säässä. Kuumuus kyllä näkyi monen koiran suorituksessa, ja moni muukin jätti istumatta.

Kyllä tässä nyt kieltämättä ketuttaa ihan oikeasti, kun tämä kisaaminen ei ota oikein tulta alleen... Toisaalta harmitusta hiukan lieventää se, että on selvää mistä tekemättömyys johtui. Luokassa ei todellakaan tuloksilla juhlittu muutenkaan. Nähtäväksi jää milloin otetaan herra H:n kanssa uusi yritys...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti