keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Raksalla ja kylässä

Päivät ollaan vietetty - missäpä muuallakaan kuin - raksalla. Helle saa jopa Hugon ja Doriksen aika ajoin rauhottumaan ja seuraamaan rakennustöitä suosiolla vierestä. Mielellään varjosta. Silloin tällöin pitää kuitenkin tulla tarkkailemaan lähempää.

Hugo mm. katsoi pitkään, kun rakennustelineet syntyivät, ja sitten niitä kierrettiin hyvin epäluuloisesti. Vaan kun kerran sinne uskalsi mennä, niin reteänä poikana siellä piti sitten käydä koko ajan. Telineet ovat siis kellarikerroksessa, eli kuopassa, telinetaso maanpinnan korkeudessa. Hugo ei siis kiipeä tikkaita. Paitsi, jos on ihan pakko. Hyppäsipä Herra H kellarikuoppaan (ja minä huusin kauhusta vieressä, kun en mitään ehtinyt asialle tehdä!) kerran, ja sitten siellä inisi kun ei pois päässyt. Noh, auttamassa ollut ystävämme meni tikkaita kuoppaan, ja tuli tikkaat ylös Hugolle pois pääsyn näyttääkseen. Terävänä poikana Hugo otti tästä onkeensa ja kiipesi muina miehinä tikkaita ylös. Onneksi on kuitenkin ymmärtänyt olla sinne enää menemättä!

Välillä otetaan sitten letkulla viilennystä kylmästä kaivovedestä. Vaikka kumpikaan ei vedestä päälle suihkutettuna niin perusta (tai ainakin niin kovasti esittävät), kyllä olo näyttää ennen kaikkea helpottuneelta, kun on suihkun saaneet. Doris tyytyy menemään varjoon makoilemaan hiukan fressimpänä, mutta Hugo sen sijaan... Hugo on oma itsensä, ja painaa ensimmäisenä lähimpään sorakasaan, jossa sitten pyörii perron antaumuksella. Sen jälkeen tullaan tietenkin näytille uudessa "hiukan" harmahtavassa lookissa.

Tänään pidettiin vapaapäivä raksalta, ja käytiin kylässä Vickyn luona. Pikku Vicky sai helpotusta kuumille keleille, kun turkki ajettiin uudestaan alas. Toimenpiteen jälkeen päästettiin sitten Hugo ja Doris Vickyn kanssa leikkimään. Meno olikin jokseenkin villiä! Tytär kun on kovin isäänsä tullut... Sainpa taas napattua jonkun kuvankin leikkituokiosta, ja ne tulee tässä:


Tytär ja isä vielä viattoman ja rauhallisen näköisinä


Sitten alkaa leikki: "Heh heh hih hih, älä kutita iskä"


"Leikitään lisää iskä!" "Oletpa tyttäreni mahdoton, aivan kuten minä"


"Annas kun iskä näyttää mallia..."


Sitten alkoi jo sivusta seurannuttta Doristakin kiinnostaa


"Ahaa, tämän ipanan minä muistankin"


Kunnes isän ja tyttären kovin samankaltainen maassa holtittomasti pyöriskely sai Doriksen katsomaan menoa vähintäänkin mulkoilevin silmin...


Niinpä Doris päätti jättää nämä kaistapäiset perrot riehumaan keskenään, ja vetäytyi varjon suojiin


Hugo sen sijaan vaikutti kovin tyytyväiseltä suoritukseensa, ja Vicky seurasi ihailevin silmin isänsä edesottamuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti