keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Treenipäivitystä

Eilen illalla suuntasin kentälle kahdeksi tunniksi mukanani Deli ja Hugo.

Alkuun oli Delin vuoro ja lähdettiin vahvistamaan kontaktia häiriöharjoituksilla. Vaikka kenttätreeni on vasta vähitellen aloitettu Delin kanssa, kontaktia ollaan treenattu paljon kotonakin. Häiriötäkin olen jo itse siihen lisännyt, joten Deli kesti aika hyvin jo tässä vaiheessa. Kontakti pysyi kouluttajan maan potkimisesta ja pussin rapistelemisesta huolimatta.
Samalla otin muutamia perusasento treenejä. Istuminen tapahtuu noin sekunnissa, maahanmenossa yrittää pikkasen välillä fuskata jättämällä kyynäriä hiukan ilmaan. En tiedä olisinko palkannut vähän huolimattomasti joskus fuskuista vai oliko vaan niin innoissaan ettei malttanut. Samoin tehtiin myös maahanmeno treeniä niin, että kontakti pysyisi myös maassa ollessa. Tässä ei ollut ongelmia, Deli pitää aika luontaisesti kontaktin ylhäällä. Lisäksi aloitin luoksetulon (tokoliikkeen) harjoittelun muutamalla metrillä. Hyvin jää käskystä paikalleen siihen asentoon mihin sen jättää ja tulee vasta kutsusta. Käskyt tarvitsevat kuitenkin varsinkin lopussa vahvistusta että siellä todella ollaan vaikka minä tekisin vieressä tai muualla mitä. Mutta tämä nyt on tietysti selviö, kun neiti on niin pieni - tai siis nuori - vielä.

Hugon kanssa aloitettiin luoksetulon pysäytyksen treenaaminen. Ensin törppökujan läpijuoksuilla iskostettiin ettei törpöistä välitetä ja sen jälkeen pysäytys takapalkalla. Käskyksi otin suullisen, koska luulen sen olevan merkkiä vahvempi Hugolle. Palkkasin ihan ruoalla. Pallo olisi varmasti toiminut myös takapalkkana, mutta sitten kierrokset olisi noussut luultavasti sen verran korkealle, että seuraavien treenien keskittyminen olisi ollut huonoa. Ensimmäisessä pysäytyksessä Hugo veti lukkojarrutuksen. Loistavaa! Käytin kouluttajalta kokonaisia lihapullia, koska ne näkee paremmin heitettäessä. Hugon ilme oli kyllä näkemisen arvoinen, kun se sai ensimmäisen lihapullan: tunki sen suuhunsa ja katsoi minua ja kouluttajaa sellanen "Täh? kokonainen lihapulla? Minulle? Ihanko totta?? YIPPII!!" -ilmeellä ;D Otin vielä pysäytyksen kaksi kertaa, molemmilla Hugolta hyvät reaktiot. Tosin se on niin nopea poimimaan näitä toimintoja, että viimeisellä kerralla se selvästi jo odotti pysäytyskäskyä vaikkei himmannutkaan. Lopetettiin vauhdikkaaseen läpijuoksuun. Pitää vaan itse olla tarkkana, että antaa käskyn ensin ja palkkaa lentää vasta sitten, että saadaan vahvistettua oikeaa asiaa.

Hugo sai samalla kertaa toisenkin uuden treenin. Otettiin paikkamakuuta piilossa. Alkuun kolme tuttua koiraa ja parin minuutin paikkamakuu. Mie tulin palkkaamaan Hugon jo päälle minuutin kohdalla, kun tämä oli tosiaan ensimmäinen kerta kun menin oikeasti piiloon. Apuohjaajan mukaan Hugo kuitenkin makasi kuin sfinksi, eikä edes maata haistellut. Otettiin vielä toinen, jossa mukaan tuli kaksi vierasta koiraa. Tällä kertaa uskaltauduin olemaan jo heti koko ajan piilossa ensimmäisen mennessä niin hyvin. Yhtä hyvä oli tämäkin. Vähän oli kankeutta alussa itse maahanmenossa, en tiedä olisiko viileä maa tehnyt taas tepposensa sen suhteen. Jokatapauksessa hyvä treeni oli kaikin puolin ja hyviä vinkkejä tuli jatkoon Hugon kanssa.

Näimme kentällä myös Vickyä, joka oli samassa alkeisryhmässä missä treenasin Delin kanssa. Tyttö muistaa kyllä meidät ja varsinkin Delin. Pientä ininää havaittavissa molemmin puolin, kun huomasivat toisensa. Äkkiä se kuitenkin muu unohtuu, kun aletaan hommiin. Autolla Vicky kävi myös isäpappaa moikkaamassa häntä vimmatusti heiluen. Pitäisi lähteä taas joku kerta lenkille yhdessä, niin pääsisi kaverukset riehumaan keskenään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti