tiistai 29. maaliskuuta 2011

Treeniä ja lenkkejä

Niin se vain kevät lähenee vaikkakin kiduttavan hitaasti. Eilen täällä satoi kolmen tunnin aikana yli 20 cm lunta lisää! Kolasin pihan, lähdin Joensuuhun kokoustamaan ja kun alle kolmen tunnin päästä tulin takaisin oli piha hautautunut lumeen uudelleen. Äh. Ensin oli kolattava paikka mihin parkkeerata auto ja sen jälkeen kaivettava toinen auto auton muotoja hämärästi muistuttavan lumikasan alta esiin. Tai no, siihen kohti olin toisen automme jättänyt, joten oletin sen siellä lumen alla olevan 8) Vielä yhdet hiet päälle, että sai tehtyä kävelyreitin ovelle. Vihdoin viimein kotona, hiestä märkänä. Harmi ettei tullut kuvaa otettua..

No koiriahan tämä lumen määrä ei haittaa ei sitten pätkääkään. Päinvastoin. Pihalla on niin iso kasa lunta, että se peittää taakseen siellä olevan sauna/varastorakennuksen. Tämä kukkula toimii koirien 'intervalliharjoitusten' apuna. Tänäänkin meidän porukan ja naapurin noutajien voimin poppoo juoksi (tai siis kiipeili) kukkulaa ylös alas. Se on niin jyrkkä, että Delikin muistutti lähinnä hämähäkkimiestä kiipeämässä roikkuessaan kukkulan kylessä kiinni kaikki jalat eri suuntiin osoittaen kynnet esillä. Sitten tietysti välillä kaivetaan koloja kukkulan kupeeseen ja yritetään juosta kilpaa metrisessä hangessa. Eipä siinä sitten reilun tunnin möyrimisen jälkeen tarvinnut lenkille enää lähteäkään muuten kuin käydä hihnassa vartin loppuverryttelyllä hengitys tasaamassa :D Aika rauhallisen oloista porukkaa makoilee nyt eteisessä..

Treenaamassa ollaan käyty Delin ja Hugon voimin. Doris on toistaiseksi saanut puuhailla omiaan lähinnä Kallen mukana olemalla milloin missäkin. Tosin suunnitelmahan oli, että Hugon ollessa avoimessa alkaa Doriksen valmistautuminen alokkaaseen. Tokon osalta siis. Niinpä se pitäisi nyt alkaa lunastamaan lupaustaan, ja hioa liikkeet kuntoon neidin kanssa. Tuntuu siltä, että nyt se voisi hyvin onnistuakin. Iso D taisi kokea kaamosmasennusta, kun oli niin hissukseen, mutta tänään näytti itsestään taas uusia ulottuvuuksia kiljumalla(!) heitettyjen lumipallojen perään. Kovin on särmänä ollut muutenkin, joten taitaa olla kevättä rinnassa ;)

Delin kanssa ollaan vähitellen alettua tokon alkeita tekemään ja tarkoitus olisi saada hallittavuus kuntoon niin, että aletaan lumien sulettua treenata vepeä. Mikäli neiti osoittaa uimahalukkuutta. En usko tämän muodostuvan ongelmaksi, Deli nimittäin istuu myös suihkussa B) Kalle oli tässä yksi päivä suihkuun mennessään jättänyt kylppärin oven auki. Deli päätti lähteä tutustumaan kylpyhuoneen ihmeelliseen ja yleensä suljettujen ovien takana olevaan maailmaan. Lopputuloksena minun tullessa kylppäriin Deli istuu Kallen jalkojen juuressa ihailevasti sitä kovasti kehuvaa Kallea tuijottaen. Vettä tulee naamalle ja silmiin minkä kerkeää, mutta se ei neitiä tuntunut haittaavan. Sitten vaan ylpeänä keittiöön ravistelemaan läpimärkä turkki lattialle! 8D

Hugon kanssa pitäisi sitä noutoa treenata ja treenata. Erityisesti palautusta. Samoin kapulalle meno on liiankin innokas tyyliin täysiä sinne ja sitten ei ehdi jarruttaa kunnolla. Mammaa vaa nyt vähän laiskottaa... Pitäis ite olla aina niin skarppina sen kanssa, kun se kuumuu nollasta sataan hetkessä minkä tahansa noutamisessa. Tosin se koe, johon alunperin tähdättiin avo-aloitus ei tule meidän kohalla onnistumaan. Olen tuolloin muualla koulutuksessa, joten pitää jokatapauksessa katsoa joku muu koe. Ohjaajan kootut selitykset kisaamisen siirtämiseksi...B) Tokokokeissa on kuitenkin se hyvä puoli, että niitä on paljon ja niihin on kohtalaisen helppo päästäkin. Ainakin jos vertaa vaikka mejä-kokeisiin...

Kerettiin käydä hierontakurssillakin iso D:n kanssa. Opeteltiin eläinfysioterapeutti Heli Kapanen-Lappalaisen johdolla tekemään koiran koko kropan läpikäyvä perushieronta. Hyödyllistä tietoa oli, ja aina hyvä jos pystyy itse tekemään perus ylläpitohierontaa. Tosin kyllä minä laskeskelin, että jos koko kolmen koplan illassa aikoo kunnolla hieroa niin siinä menee koko ilta. Mutta eipä se tarkoitus olekaan joka päivä tehdä. Mietin että jos kerran-kaksi kuussa tekisi kaikille ylläpitohieronnan, pysyisi lihakset vetreämpinä. Tottakai mahdollisissa kiputiloissa tms. suunnataan edelleen fysioterapeutin luokse. Toivotaan kuitenkin, että tämä ylläpito hieronta vähentäisi mahdollisten venähdysten tai lihasjumien määrää.

Lupasin viimeksi niitä kuviakin, jotka ovat edelleen (kääääk) kamerassa. Voi että miten sitä ei olevinaan saa välillä mitään aikaiseksi... *menee kiroilemaan peilikuvalleen ja palaa parempana ihmisenä koneen ääreen*. Tässä nyt ensi hätään yksi kamerakännyllä näpätty:


Sissi-Hugo maastoutuu parhaan taitonsa mukaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti