torstai 7. helmikuuta 2013

Vuoden aloitus: syntymän ihme

Eilen pitkän odotuksen jälkeen Vicky synnytti iltapäivästä iltaan ja tuloksena pentulaatikossa tuhisee viisi pientä perron alkua. Kolme urosta ja kaksi narttua. Illan yllätyksenä ruskeiden joukkoon putkahti myös yksi beige poika, mini-Hugo. Ukki ei tosin paljoa lapsen lapsistaan perusta, vaan vietti mielellään aikaa täysin toisaalla. Sen sijaan iki-emo Doris suorastaan itki, kun tajusi laatikossa olevan pentuja ja pääsy kielletty. Lohduttavaa sinänsä, että jos meillä joku emo ei syystä tai toisesta pentujaan hoitaisi niin sijaisemo löytyy omasta takaa. Doris on luontainen hoivaaja.

Neljän pennun synnyttyä kuvittelin jo homman olevan ohi. Vicky myös rauhoittui ja söi. Oltiin jo melkein pihalle ja pesulle lähdössä, kun tyttö alkoikin vielä kerran ponnistaa. Tuloksena katraan viides ipana, kolmas poika. Muut pennut voivat hyvin, mutta tällä viimeisellä on selvästi päässyt nesteitä "kitusiin". Niitä ei kaikkia saatu pois imettyä ja pienelle jouduttiin aloittamaan ab ja nesteytystä, koska sen syöminen on vielä kovin huonoa. Vain aika näyttää päästäänkö tästä paranemaan päin.

Kovin ovat uteliaita lauman muutkin jäsenet mitä se pentulan mystinen portti pitää takanaan, kun ääniä kuuluu tuon tuosta. Vielä saa kuitenkin muut odottaa uusia tuttavuuksia muutaman viikon ja tällä välin pentulaan on oikeus vain Vickyllä. Ja minulla :)


3 kommenttia:

 1. Inca-sisko lähettää onnittelut Vikcylle ja pentusille! Samoin minä ja Liinu :)

  VastaaPoista
 2. Huh,huh. Kylläpä sai täällä kovasti jännittää. Onneksi Vicky on luotettavissa käsissä. Kova on ikävä, mutta tiedän, että pidät Vickystä hyvän huolen. :)

  VastaaPoista
 3. Hoppa allt går bra med de små.
  Hälsningar från En stolt "pappa" Pike och Carina & Bosse

  VastaaPoista