sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Julma elämä

Pennut ovat neljän päivän ikäisiä ja täällä eletään varovasti päivä kerrallaan. Yksi pojista, jolla oli syntyessään mennyt nestettä keuhkoihin taistelee elämästään. Valitettavasti ab ei alkanut tuottaa toivottua tulosta, vaan hyvältä vaikuttaneen alun jälkeen pennun kunto heikkeni. Eilen illalla sen lääkettä päätettiin vaihtaa, muuta ei oikein ole enää tehtävissä. Kokeilemme siis uudella lääkkeellä ja toivomme, että se alkaisi purra. Positiivisena puolena, että pentu kuitenkin syö ja paino nousee vaikkakin hitaammin kuin terveillä sisaruksillaan. Jonkinlaisesta keuhkokuumeesta pentu kärsii ja ikävä tosiasia on, että jos lääke ei tepsi niin mitään ei ole tehtävissä. Paitsi toivoa pientä ihmettä.

Lisäksi torstain ja perjantain välisenä yönä oli toinen poika jäänyt ilmeisesti emonsa alle. Aamulla kaveri oli jo kylmä ja veltto. Sain pientä elvytettyä ja se alkoi kun alkoikin syödä pullosta. Poika vain on jäänyt rytäkässä vaille ravintoa ja on näin sisaruksiaan huomattavasti pienempi ja heikompi. Tällä hetkellä hyvin painoa nostaneet pennut ovat kaksi kertaa suurempia. Näin pieni ei oikein jaksa, eikä pärjää nisillä, joten sitä lisäruokitaan pullosta. Painon nousu on todella vähäistä, mutta pentu on siihen nähden kyllä hyvin pirteä. Taistelija luonne.

Nyt ei voi muuta kuin tehdä parhaansa ruokinnan ja lääkinnän suhteen pojille ja toivoa parasta. Mitään ennustetta on vaikea sanoa, vain aika näyttää mikä näiden kahden pojan kohtalo on.

Molemmat tytöt ja yksi uros voivat varsin reippaasti ja pulleasti. Ne ovat kasvaneet reippaasti ja painon nousu on kaikilla kolmella hyvin tasaista toistaiseksi. Päivät ovat kuin julma ilon ja surun soppa hyvin pärjänneiden ja elämästään taistelevien pentujen kera.

Faktanurkka: Normaali pentukuolleisuus vaihtelee 10-35 prosentin välillä. Yleisin syy on nimenomaan emän alle jääminen. Tähän voi parhaiten vaikuttaa pentulaatikon rakenteella ja emän stressitasosta huolehtimalla. Valitettavasti se ei kuitenkaan aina riitä.2 kommenttia:

 1. Vi håller tummarna!
  och att allt går bra med alla valparna
  Carina och Bosse och Pike
  Pidämme peukkuja!
  ja että kaikki menee hyvin kaikki pennut
  Carina ja Bosse ja Pike

  VastaaPoista
 2. Tack för ditt stöd! Vi hoppas på det bästa!

  VastaaPoista